Nytt läsår, några ord från rektor

Publicerad: 2020-10-14 08:58:06

Läsåret 2020–2021 är nu igång ordentligt. Efter förra läsårets distansundervisning, till följd av den pandemi som pågår, så är vi nu glada över att ha alla elever och all personal tillbaka på skolan. Vi har utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer infört en hel del restriktioner för att se till att vi alla får vara friska och må bra. 

 

Till att börja med vill jag hälsa våra nya elever i årskurs 1 välkomna till skolan. Ni fick en lite annorlunda start då vi inte hade möjlighet att genomföra er kickoff på det sätt vi brukar. Istället för att åka iväg i till Laxön i tre dagar fick ni ha er kickoff här på skolan, vilket fungerade alldeles utmärkt. Ni hade lära känna-aktiviteter i era klasser och basgrupper, ni fick lära er om Sandvik och skolan samt genomföra en del praktiska saker inför er tid här på Göranssonska. Vi ska se till att ni får åka iväg på någon form av gemensam upplevelse lite längre fram när vi tagit oss igenom den oroliga tid som vi just nu befinner oss i.  

 

Årskurs 2 och 3 hade fördelen att kunna få genomföra sina teambuilding-aktiviteter som planerat då dessa är förlagda utomhus, och kan genomföras i mindre grupper. Åk 2 fick en väldigt fin vandring från Brattfors till Hålldammen ca 20 km; vädret var på topp och tur var kanske det, då några av eleverna passade på att gå lite längre än planerat.  

 

Årskurs 3 genomför enligt tradition en paddling mellan Jäderfors och Östanå, så även i år. Vädret var perfekt och alla elever kom fram till Östanå, mer eller mindre torra. Halvvägs bjöds eleverna på nygrillade hamburgare och påfyllning av vätska. En mycket lyckad dag, med många skratt och fint samarbete.  

 

Till följd av skolstängningen i våras hade våra elever i åk 2 och 3 några kurser som släpade. I skrivande stund har i princip alla dessa nu avslutats och vi kan helt fokusera framåt. Alla elever och all personal har gjort ett fantastiskt arbete för att få detta att fungera. Stort tack för det! 

 

Trots att det känns som om vi precis startat upp detta läsår, börjar nu förberedelserna för nästa års antagning till gymnasiet. Vi kommer att genomföra Öppna hus, anpassade utifrån rådande restriktioner, där intresserade elever är välkomna att se vår skola och få ta del av information om vår utbildning. På vår hemsida finns all information om datum och tider för våra träffar.  

 

Nu håller vi tummarna för att utvecklingen i världen går åt rätt håll. Vi kommer att få leva med restriktioner en lång tid framöver så vi får göra vårt bästa för att ta väl hand om varandra, stanna hemma om vi är sjuka, ha god handhygien och fortsätta att hålla avstånd. Gör vi detta så hoppas jag att vi kan få fortsätta att ha en öppen gymnasieskola, där elever och personal får arbeta tillsammans precis så som det ska vara i skolan. 

 

Varmt välkomna till ett nytt läsår på Göranssonska skolan! 

Maria Edring, rektor