Några ord från rektor

Publicerad: 2020-12-16 11:59:40

Vi närmar oss slutet på höstterminen och även denna termin får vi avsluta på ett för oss annorlunda vis. Torsdag 3 december kom beskedet om att gymnasieskolorna i Sverige återigen skulle övergå till distansundervisning. Visst var vi smått förberedda men trots det blev beslutet lite överrumplande. Lärarna ställde snabbt om i sina planeringar, schemat justerades till att passa digital undervisning och eleverna ombads att ta med sig material och datorer hem. Nu är vi inne i terminens sista vecka och återigen förundras jag över hur snabbt elever och personal anpassar sig till nya situationer. Innan vi får ta lov har eleverna en hel del som ska slutföras, till exempel har åk 1 nationella prov i matematik. Det blir med andra ord en tuff avslutning på deras första termin här på skolan, men vi är säkra på att de kommer att gå alldeles galant.

Under hösten hade vi planerat för att kunna genomföra anpassade öppna hus och ”prova på-dagar”. Nu blev det inte så, men jag vill verkligen uppmuntra er att gå på vårt digitala öppna hus. Här på hemsidan hittar du länken in till en virtuell tur i vår skola. Du får träffa elever och personal, se våra fina lokaler samt ta del av en hel del bra information om vår utbildning. Varmt välkomna på besök!

Torsdag 7 januari är planen att vi ska få vara tillbaka i skolan och återgå till vanlig undervisning. Vi håller alla tummar vi har för att det kan bli så och att smittan återigen har vänt och går nedåt i vårt samhälle. Vi måste dock alla göra det vi kan för att hindra smittan att spridas.

Jag tror på att det blir en fin jul, trots att den blir annorlunda på många sätt. Umgås med dina närmsta, ring till eller ha digitala möten med dem du inte kan träffa och njut av att få vara lite ledig. Jag vill passa på att tacka alla elever och all personal för det jobb ni gör. Ni anpassar er till nya situationer, hittar lösningar på problem och ser möjligheter i varje situation.

God jul och ett gott nytt år önskar jag er alla!

Maria Edring